Už od roku 1985 se po celém světě slaví mezinárodní den rybářství. Každoročně 27. června se sdružují rybářské spolky a svazy, které pro všechny milovníky rybaření organizují různé společenské akce, přednášky a kurzy vaření.
Smyslem těchto akcí je představit rybářství široké veřejnosti a ukázat, jak důležitou roli ve společnosti stále má. Konzumace ryb je pro lidský organismus důležitá a měly byste je do jídelníčku zařadit pravidelně. Jaké rybí pokrmy si v co nezdravější variantě vychutnat po celý rok?
V naší krajině mezi nejčastěji zpracovanou rybu stále patří kapr. Vždy byste ovšem měli sáhnout po čerstvé a kvalitní rybě, která doplní zdraví prospěšné látky a postará se zároveň i o gurmánský zážitek:
V dnešní moderní době existuje spousta receptů, které si z kapřího masa můžete připravit. Kromě smaženého kapra na Vánoce je klasikou také recept na kapra pečeného na másle či se zeleninou:
Kapr upečený ve smaltovaném nádobí je zdravým a rychlým pokrmem bez zbytečného tuku a připalování, který se postará o gurmánský zážitek jako z restaurace.