Jestli se dá o nějakém pokrmu říct, že je českou nedělní obědovou klasikou, jsou to dozajista smažené řízky. Aby ne – přestože se nejedná o zrovna zdravou záležitost, pochutnají si na nich dospělí i děti, jejich příprava je rychlá a snadná, hodí se k nim mnoho příloh a existují v tolika různých variacích, že každou neděli můžete ochutnávat něco jiného.
V naší široké nabídce českého smaltovaného nádobí, které pro vás v BELIS vyrábíme s láskou již desítky let, se skrývá možná nenápadný kousek, který však rozhodně stojí za povšimnutí. Už jste objevili kouzlo našich Českých plecháčků? Pokud ne, dnes vám je rádi představíme.
Jaro je obdobím nových začátků, znovuzrození přírody a v nejen v našich končinách i časem velikonočních oslav a tradic – o těch nejznámějších i s receptem na velikonoční sekanou jsme ostatně psali také v minulém článku.
Velikonoce v Čechách jsou oslavou jara, obnovy a bezpochyby i tradičních českých řemesel, které se odráží v každém zdobeném vejci, v každém mrsknutí pomlázkou a ve vůni čerstvě upečených mazanců a dalších velikonočních dobrot. Vydejte se s námi po stopách velikonočních tradic! Dodržujete je také?
Smaltované nádobí BELIS není jen obyčejným kuchyňským vybavením; je to dědictví, které se předává z generace na generaci a přináší s sebou příběhy, vzpomínky a nezaměnitelný styl.
Spolu s letošním svátkem Sv. Valentýna je tu i Popeleční středa, kterou končí letošní masopustní období a začíná doba půstu, jež bude dle tradic trvat až do 28. března, tedy dne před Velkým pátkem.
Nemusíte disponovat dvorem, chlívkem a vlastním pašíkem, abyste si mohli vychutnat zabijačkové produkty a přičichnout tak k této oblíbené staročeské tradici. O zabijačkovém guláši jsme psali v nedávném článku, dnes si povíme, jak doma snadno připravit vepřové sádlo a škvarky, které následně využijete ve spoustě ...
Zima je tradičně obdobím, kdy se na českých vsích konají zabijačkové hody. Dříve tomu nebylo jinak; právě chladné počasí zajišťovalo delší trvanlivost a lepší možnosti zpracování zabijačkových lahůdek.
V minulých týdnech jsme na našem blogu pokryli rozmanité části štědrovečerního menu - něco sladkého, něco smaženého i něco tekutého ...
Dnes si mnoho domácností Vánoce bez kapřích řízků neumí vůbec představit. Jste i u vás doma kaprům nakloněni?
Snad každého potěší domácí vaječný likér, který k Vánocům neodmyslitelně patří. Zkuste jej hned na tři způsoby a pohostěte jím děti, abstinenty nebo třeba i vegany.
Nastává nejkouzelnější období v roce, adventní čas, který má být obdobím půstu, zklidnění, dobročinnosti a v neposlední řadě také příprav na Štědrý den.
Samotná husa bude chutnat nejlépe, když jí dopřejete nižší teploty a dostatek času, klidně více než 10 hodin. Nebojte se péct přes noc. Péct husu můžete buď přímo na roštu a do vyššího plechu pod ní zachytávat vypečené sádlo, nebo rovnou v pořádném pekáči, kdy je zapotřebí ji občas otočit, aby se dobře propekla ze všech stran.
Nezalekněte se zimních mrazů❄️a přizvěte své děti do vánočního pečení a přípravy cukroví. Užijete si čas s rodinou, děti se zabaví a naučí se něco nového.Nezalekněte se zimních mrazů❄️a přizvěte své děti do vánočního pečení a přípravy cukroví. Užijete si čas s rodinou, děti se zabaví a naučí se něco nového.
Hledáte nádobí, na které se budete moci spolehnout v restauračním provozu, ale i při zavařování a pořádání zabijačkových hodů❓Pořiďte si gastro hrnce ☝
Poznejte jednoduché a rychlé recepty, objevte kouzelné techniky vaření, pořiďte si
vhodné nádobí a čas v kuchyni se i pro vás stane hračkou a zábavou.
Jste vegetariáni či byste rádi omezili maso a do svého jídelníčku zapojili více zeleniny? Nechte se inspirovat vege recepty, které ušetří čas i peníze ☝
Rádi byste si letní ovoce a zeleninu uchovali po celou zimu❄️? Vyzkoušejte způsoby zavařování, na které si vystačíte s velkým hrncem či pečicím plechem.
Zabijačka na venkově patří mezi nejočekávanější události roku. Jak se na zabijačkové hody připravit, co budete potřebovat a jak vepřové maso zpracovat❓☝.
Objevte s námi, kde roste nejvíce hub, jak poznat ty jedlé i jak je následně zpracovat. Zkuste houbové recepty a naučte se houby sušit i skladovat ☝.
Chystáte zahradní večírek, grilování nebo byste se rádi zchladili po dlouhém letním dni ☀️? Připravte si doma alko i nealko drinky, které osvěží ❄️.
Připravte si doma tradiční recepty a speciality z ryb s pomocí pečicích plechů ze smaltu, které zajistí zdravé pečení bez tuku a odolají i vysokým teplotám.
Tradiční recepty si doma lehce vykouzlíte díky kvalitnímu smaltovanému nádobí, které je 100% zdravotně nezávadné a v domácnosti vydrží po generace.
Máte 30 minut❓Hledáte nejlepší recepty na léto ☀️? Objevte recepty z jednoho pekáče ☝. Co takhle pečený losos, bleskové těstoviny nebo cuketový nákyp❓
Nakoukněte do historie a výroby smaltovaného nádobí a zjistěte více o unikátních vlastnostech nádobí od firmy Belis. Okouzlí smalt i vás?
Chystáte se na přípravu velikonočních receptů? Vyberte si z naší nabídky ☝ smaltovaných plechů, které zajistí rovnoměrné propečení mazance i kachny.