Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Blog

Končí masopust a začíná doba půstu. Stihli jste masopustní veselí?

Spolu s letošním svátkem Sv. Valentýna je tu i Popeleční středa, kterou končí letošní masopustní období a začíná doba půstu, jež bude dle tradic trvat až do 28. března, tedy dne před Velkým pátkem.


» Zobrazit celý článek »

Zabijačková sezona ještě nekončí: jak na domácí sádlo a škvarky?

Nemusíte disponovat dvorem, chlívkem a vlastním pašíkem, abyste si mohli vychutnat zabijačkové produkty a přičichnout tak k této oblíbené staročeské tradici. O zabijačkovém guláši jsme psali v nedávném článku, dnes si povíme, jak doma snadno připravit vepřové sádlo a škvarky, které následně využijete ve spoustě ...


» Zobrazit celý článek »

Zabíjačkové hody

Zima je tradičně obdobím, kdy se na českých vsích konají zabijačkové hody. Dříve tomu nebylo jinak; právě chladné počasí zajišťovalo delší trvanlivost a lepší možnosti zpracování zabijačkových lahůdek.


» Zobrazit celý článek »

Každoroční přehlídka bramborových salátů je tu: Máte rodinného favorita?

V minulých týdnech jsme na našem blogu pokryli rozmanité části štědrovečerního menu - něco sladkého, něco smaženého i něco tekutého ...


» Zobrazit celý článek »

Jak na ty nejlepší kapří řízky? Máme pro vás hned 4 osvědčené tipy!

Dnes si mnoho domácností Vánoce bez kapřích řízků neumí vůbec představit. Jste i u vás doma kaprům nakloněni?


» Zobrazit celý článek »

Vánoční vaječný likér na tři způsoby: Bleskurychlý, veganský i bez alkoholu!

Snad každého potěší domácí vaječný likér, který k Vánocům neodmyslitelně patří. Zkuste jej hned na tři způsoby a pohostěte jím děti, abstinenty nebo třeba i vegany.


» Zobrazit celý článek »

Oslavte začátek adventu se vším, co k němu patří!

Nastává nejkouzelnější období v roce, adventní čas, který má být obdobím půstu, zklidnění, dobročinnosti a v neposlední řadě také příprav na Štědrý den.


» Zobrazit celý článek »

Sv. Martin

Samotná husa bude chutnat nejlépe, když jí dopřejete nižší teploty a dostatek času, klidně více než 10 hodin. Nebojte se péct přes noc. Péct husu můžete buď přímo na roštu a do vyššího plechu pod ní zachytávat vypečené sádlo, nebo rovnou v pořádném pekáči, kdy je zapotřebí ji občas otočit, aby se dobře propekla ze všech stran.


» Zobrazit celý článek »

Užijte si dlouhou zimu díky pečení s dětmi | Sfinx by Belis

Nezalekněte se zimních mrazů❄️a přizvěte své děti do vánočního pečení a přípravy cukroví. Užijete si čas s rodinou, děti se zabaví a naučí se něco nového.Nezalekněte se zimních mrazů❄️a přizvěte své děti do vánočního pečení a přípravy cukroví. Užijete si čas s rodinou, děti se zabaví a naučí se něco nového.


» Zobrazit celý článek »

Gastro nádobí, které ocení i profi kuchaři | Sfinx by Belis

Hledáte nádobí, na které se budete moci spolehnout v restauračním provozu, ale i při zavařování a pořádání zabijačkových hodůPořiďte si gastro hrnce


» Zobrazit celý článek »

Vaření je pro každého – i pro začátečníky! | Sfinx by Belis

Poznejte jednoduché a rychlé recepty, objevte kouzelné techniky vaření, pořiďte si
vhodné nádobí a čas v kuchyni se i pro vás stane hračkou a zábavou.


» Zobrazit celý článek »

Vyzkoušejte recepty na zdravá vegetariánská jídla | Sfinx by Belis

Jste vegetariáni či byste rádi omezili maso a do svého jídelníčku zapojili více zeleniny? Nechte se inspirovat vege recepty, které ušetří čas i peníze


» Zobrazit celý článek »

Naučte se, jak zavařovat v troubě | Sfinx by Belis

Rádi byste si letní ovoce a zeleninu uchovali po celou zimu❄️? Vyzkoušejte způsoby zavařování, na které si vystačíte s velkým hrncem či pečicím plechem.


» Zobrazit celý článek »

Připravte se na zabijačkové hody | Sfinx by Belis

Zabijačka na venkově patří mezi nejočekávanější události roku. Jak se na zabijačkové hody připravit, co budete potřebovat a jak vepřové maso zpracovat☝.


» Zobrazit celý článek »

Jak poznat jedlé houby, kde je najít + recepty | Sfinx by Belis

Objevte s námi, kde roste nejvíce hub, jak poznat ty jedlé i jak je následně zpracovat. Zkuste houbové recepty a naučte se houby sušit i skladovat .


» Zobrazit celý článek »

Jak si doma namíchat letní drinky do džbánu| Sfinx by Belis

Chystáte zahradní večírek, grilování nebo byste se rádi zchladili po dlouhém letním dni ☀️? Připravte si doma alko i nealko drinky, které osvěží ❄️.


» Zobrazit celý článek »

Vyzkoušejte nové rybí recepty z kapra | Sfinx by Belis

Připravte si doma tradiční recepty a speciality z ryb s pomocí pečicích plechů ze smaltu, které zajistí zdravé pečení bez tuku a odolají i vysokým teplotám.


» Zobrazit celý článek »

Uvařte si doma recepty jako od babičky | Sfinx by Belis

Tradiční recepty si doma lehce vykouzlíte díky kvalitnímu smaltovanému nádobí, které je 100% zdravotně nezávadné a v domácnosti vydrží po generace.


» Zobrazit celý článek »

Lehké letní recepty z jednoho pekáče| Sfinx by Belis

Máte 30 minutHledáte nejlepší recepty na léto ? Objevte recepty z jednoho pekáče . Co takhle pečený losos, bleskové těstoviny nebo cuketový nákyp


» Zobrazit celý článek »

Nahlédněte pod (smaltovanou) pokličku| Sfinx by Belis

 

Nakoukněte do historie a výroby smaltovaného nádobí a zjistěte více o unikátních vlastnostech nádobí od firmy Belis. Okouzlí smalt i vás?


» Zobrazit celý článek »

Jak si upéct velikonoční speciality | Sfinx by Belis

Chystáte se na přípravu velikonočních receptů? Vyberte si z naší nabídky smaltovaných plechů, které zajistí rovnoměrné propečení mazance i kachny.


» Zobrazit celý článek »