Už vás někdy někdo poslal pro krajáč mléka? A vy jste z toho byli na větvi? Pojem původně označoval velký hrnec s kulatým dnem, se kterým se chodilo pro mléko nebo smetanu pro celou širokou rodinu. Dnes krajáč označuje spíše velkou mísu s uchy, se kterou se pro mléko již příliš nechodí. Za to je ideální na zadělávání těsta a mnozí v ní na Vánoce míchají bramborový salát. V některých krajích se říká také vajlink a jinde zkrátka jen lavor.
Pod značkou Sfinx pořídíte smaltované zadělávací mísy, které vypadají jako z babiččiny kuchyně, přesto mohou konkurovat tomu nejmodernějšímu nádobí. Tyto krajáče jsou takřka nezničitelné, vydrží horko i mráz, a pomáhají uchovávat jídlo a potraviny plné chuti a vůně. Jsou vyráběné tradiční technologií s historií píšící se od roku 1983. Jedná se o kultovní záležitost, která nesměla – a nesmí – chybět v žádné domácnosti.