20. října se slaví Mezinárodní den kuchařů, který je věnován lidem zapáleným do gastronomie, vaření a pečení. Tento den oslavuje profesionální kuchaře a pekaře, ale i amatéry. Na počest tohoto svátku chceme inspirovat zejména začátečníky a ukázat vám, že vaření může být tím pravým i pro vás.
Představíme vám snadné kuchařské techniky, poradíme s výběrem vhodného nádobí a ukážeme vám jednoduché a rozmanité recepty do začátku vašeho vaření i pečení.
K plotně jste se už několikrát postavili anebo se na domácí vaření teprve chystáte, protože vás brzdí fakt, že na něj nemáte talent? Talent nutný není, ale poznat základní kuchařské techniky a vhodné nádobí na vaření ano:
Co se týče vaření, doporučujeme vám začít s recepty, které obsahují jen několik ingrediencí. Skvělým startem jsou jídla z jednoho hrnce jako polévky, vývary, dušená zelenina či guláše.
Zajímá vás pečení? Pro pečení a zapékání v troubě jsou vhodné pečicí plechy ze smaltu zaručující křupavý a nepřipálený povrch pokrmu.
U pečení můžete začít s litými koláči na plech s ovocem a drobenkou z másla, cukru a mouky nebo jednoduchým slaným pečivem. A co tak vymazanou zapékací formu naplnit směsí brambor se zeleninou a kuřecím masem a připravit celé rodině skvělou večeři?
Stačí dodržet jen pár kroků, abyste se kuchařem a pekařem stali i vy!